VSVK beschikt over een trainingscentrum van waaruit wij de Europees erkende IPAF-opleiding aanbieden. Deze opleiding kan zowel individueel als in groepsverband worden geboekt. Tevens hebben wij mogelijkheden om bedrijven te ondersteunen met de volledige outsourcing van hun opleidingsprogramma.

IPAF hoogwerker opleiding

Met de IPAF hoogwerker opleiding bij VSVK leert u veilig, schadevrij en efficiënt te werken met hoogwerkers. Het IPAF opleidingsprogramma voor de bediening van hoogwerkers is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de hoogwerkerindustrie en gebaseerd op de laatste internationale richtlijnen en wetgeving.

Het programma is (als enige) door de Duitse TŰV gecertificeerd op grond van de minimum standaardvereisten zoals vermeld in de ISO norm 18878.

Code 95 registratie

Code 95 registratie is de nascholingsverplichting voor beroepschauffeurs. Om een chauffeursdiploma te behouden, bent u als beroepschauffeur verplicht elke 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te doen. Elke hoogwerkercursus bij VSVK is goed voor 7 uur (theorie) nascholing registratie. Als u hier gebruik van wilt maken, dient u bij uw inschrijving 'code 95 registratie' aan te vinken. Cursussen met code 95 registratie duren iets langer omdat hier ook de module laden en lossen in wordt behandeld.

Programma opleidingsdag

De opleiding duurt een volle dag en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Het programma is als volgt:

  • 07.30 - 08.15 Introductie
  • 08.15 - 09.00 Theoriegedeelte, gevolgd door een theorie-examen
  • 09.00 - 12.00 Praktijkinstructie en training
  • 12.00 - 12.30 Lunch, verzorgd door VSVK 
  • 12.30 - 15.00 Praktijkinstructie en training, gevolgd door een praktijk-examen
  • 15.00 - 15.15 Evaluatie en afsluiting

Het theorie-leergedeelte van de cursus wordt, afhankelijk van de cursusdag waarop u deelneemt, klassikaal óf via een E-learning module gedaan. Wij stemmen uw voorkeur met u af na uw aanmelding. Het theorie-examen wordt tijdens de cursusdag bij ons op het trainingscentrum afgenomen. Vooraf kunt u ons uiteraard vragen stellen over de theorie, wij nemen die graag nog even met u door. Nadat u het theorie-examen met goed gevolg hebt afgelegd, gaan we verder met het praktijkgedeelte.

Praktijktraining met VSVK materieel

Tijdens de praktijkinstructie maakt u gebruik van de hoogwerkers van VSVK. De gekeurde machines zijn schoon, goed onderhouden, worden dagelijks getest en zijn zeer geschikt als cursusmachines.

Certificaat en PAL-card

Na het succesvol afsluiten van het examen krijgt u als deelnemer uw certificaat en PAL-card in U ePAL app(Powered Access Licence), als bewijs voor een succesvol voltooide bedienerstraining.

Tenslotte worden uw persoonlijke gegevens opgenomen in een internationale database. Dit zorgt ervoor dat u binnen én buiten Nederland als deskundige gebruiker geregistreerd staat.

Tarieven

De kosten voor de IPAF opleiding zijn als volgt:

  • IPAF categorie 3A+3B: € 225,-
  • Meerprijs categorie 1B: € 65,-
  • Meerprijs voor melding code 95: € 25,-
  • Hardcopy PAL-Card: € 10,-

Deze prijzen gelden voor individuele inschrijvingen. Het tarief is inclusief lesmateriaal, examen, digitaal PAL-card, digitaal certificaat en lunch. De prijzen zijn exclusief BTW. De opleiding wordt verzorg bij VSVK op de locatie Pijnacker: Schouwweg 4 te Pijnacker

Locatie

VSVK beschikt over een opleidingscentrum waar wij groepen tot 12 personen kunnen ontvangen. Het adres van ons opleidingscentrum is:

VSVK
Schouwweg 4
2642 AK Pijnacker

Ons opleidingscentrum is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid. Het leslokaal beschikt over over alle faciliteiten, ruime werkplekken en een kantine. Koffie/thee zijn inclusief en de lunch wordt voor u verzorgd.

Inschrijven

Wilt u zelf deelnemen aan de IPAF opleiding Veilig Werken met Hoogwerkers? Meld u dan eenvoudig aan via het inschrijfformulier.

Wilt u een groepsinschrijving boeken? Of heeft u interesse in onze outsourcing-mogelijkheden voor uw  eigen opleidingsprogramma?

Bel ons dan even op 085 043 84 86.

Onze opleidingen

IPAF opleidingen 3A + 3B

Inschrijven

IPAF opleidingen 3A + 3B + 1B

Inschrijven

Op verzoek van examinator

Inschrijven

VSVK faciliteert o.a. opleidingen voor:

WAAR BENT U NAAR OP ZOEK?